Ohje kilpailuavustuksista

KILPAILUAVUSTUSSÄÄNNÖT

Jokaisen NaUraa edustavan ratsastajan on itse pidettävä kirjaa KAIKISTA alue- ja kansallisen kisan sijoituksistaan (hyväksytyistä suorituksista) hakeakseen kilpailuavustusta. Avustusta haetaan erillisellä lomakkeella ja siinä on mainittava

Kilpailun nimi/paikkakunta, tulos/sija ja luokka.

Kilpailuavustuksen saamisen edellytyksenä on osallistuminen seuran toimintaan, omien kilpailujen järjestämiseen tms. Avustuksen saaminen edellyttää seuran edustamista myös avustuksen maksuvuonna. Avustusanomus toimitetaan kirjallisesti seuran rahastonhoitajalle vuosittain tammikuun aikana.

Kilpailuavustuksiin käytettävän lopullisen euromäärän päättää seuran hallitus vuosittain seuran tilinpäätöksen tultua vahvistetuksi. 

YLEISTÄ

  • Ratsastajan kilpaillessa useammalla kuin yhdellä hevosella kaikkien hevosten pisteet lasketaan yhteen.
  • Avustus muodostuu seuraavasti: Avustuksiin käytettävä euromäärä jaetaan kaikkien ratsastajien yhteenlasketuilla pisteillä, jolloin saadaan 1 pisteen hinta. Kunkin ratsastajan saama pistemäärä kerrotaan hinnalla ja näin saadaan ratsastajan avustussumma.
  • Avustukseen käytettävä euromäärä jaettuna 3 on maksimimäärä, jonka yksi ratsastaja voi saada kaudessa. Muiden ratsastajien pisteen hinta ei tästä kuitenkaan muutu.

Kilpailuavustukset myönnetään kilpailusuoritusten perusteella saavutettujen pisteiden mukaan seuraavasti:

KANSALLISET KILPAILUT:

KOULU/ESTERATSASTUS   Hyväksytty suoritus      Sijoitus                  Voitto

Helpot luokat                           2                                  3                               5           

Vaativat luokat                        3                                   5                              7            

ALUEKILPAILUT:                  1                                   2                              3

Seura- ja harjoituskilpailujen osalta avustuksia ei makseta. Erityisestä syystä voidaan ratsastajalle myöntää kilpailuavustusta myös muilla perusteilla (esim. Hevoshullu Powercup, tuntiratsastajamestaruudet, aluemestaruudet, aluejoukkuemestaruudet tms.) Tällaisen avustuksen maksamisesta päättää seuran hallitus.