Testaa omat hevostaitosi – voita lippu Apassionata-näytökseen!

1.12.2016

SRL Häme on tänään lanseerannut uudentyyppisen Hevostaitokisan!

Ohjeet löydät täältä ja lippuarvonta on voimassa vain joulukuun 2016 ajan.

t. Marja

 

Testaa omat hevostaitosi – voita lippu Apassionata-näytökseen!

Hevostaitotestissä on kaksi osaa: käytännön osuus ja teoriaosuus. Käytännön osuus suoritetaan omalla tallilla, oman tallin tai seuran hevoskerhossa tai vaikkapa kotona. Hevostaitotestiin osallistuva toteuttaa omaan aihealueeseen sopivan käytännön tehtävän. Käytännön osuudesta otetaan kuva, joka jaetaan sosiaalisessa mediassa. Teoriaosuus suoritetaan internet-lomakkeella. Teoriakaavake löytyy kilpailukutsun sarjakohtaisesta linkistä.

Kilpailuaika on 1.12.–31.12.2016. Hevostaitotestin saa tehdä kuka vaan, mutta arvontaan osallistuvan tulee olla SRL Hämeen alueeseen kuuluvan ratsastusseuran jäsen.  Hevostaitotestiin osallistuvalla ei tarvitse olla kilpailulupaa. Hevostaitotestin kysymykset perustuvat Suomen Ratsastajainliiton Hevostaito-oppaaseen (2013). Hevostaitotestiin osallistuva saa käyttää Hevostaito-opasta tai muita apuvälineitä vastatessaan kysymyksiin. Hevostaitotestiin hyväksytään vain yksi vastaus/osallistuja. Hevostaitotestiin osallistuneiden kesken arvotaan vuoden 2017 Apassionata-näytöksen lippuja.

Jokainen hevosalan ihminen tunnustaa hevostaitojen tärkeyden. Hevostaitokilpailujen järjestäminen ja niihin osallistuminen olisi tärkeää. Kuitenkin viime vuosina on ollut vaikea löytää hevostaitokilpailujen järjestäjiä. Tähän ilmiöön SRL Hämeen aluejaosto lähti miettimään ratkaisua. Olisiko näitä tärkeitä hevostaitokilpailuja helpompi järjestää, jos olisi olemassa valmiita tehtävä- ja kysymysmalleja, joista jokainen hevostaitokilpailun järjestäjä voisi koota omaan kilpailuun sopivan tehtäväpaketin?

Tämä kilpailu näyttää meille suuntaa – saako kilpailu suosiota, ja kuinka käytännön tehtävät ja teoriakysymykset toimivat. Tämän kilpailun pohjalta saadaan toivottavasti monia hienoja ideoita käytännön tehtävien toteutukseen – nyt on jokaisen mahdollista toteuttaa sellainen käytännön tehtävä, johon on aina toivonut saavansa osallistua. Teoriakysymysten kohdalla kilpailu antaa meille kokemuksia miten internetpohjainen kyselylomake toimii hevostaitokilpailussa.

Kilpailumuoto on tietääksemme ensimmäistä laatuaan, joten kilpailun kokemuksia voidaan hyödyntää jatkossa hevostaitokilpailujen kehittämisessä. SRL Hämeen järjestämänä tämä kilpailu toimii ensimmäisenä kokeiluna, ja siksipä puhumme tällä kertaa hevostaitotestistä. Kilpailusarjat ovat kuitenkin samat kuin kilpailusääntöjen mukaisessa hevostaitokilpailussa. Sarjoja löytyy kaikenikäisille, joten nyt kaikki testaamaan hevostaitoja!

Onnea kilpailuun!

SRL Häme